دسته: هنر و گرافیک
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 56 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 51 هرمنونتیک و نقش آن در فهم متون دینی
تعریف هرمنوتیک
معنای لغوی هرمنوتیک به این صورت تعبیر شده است. فن، یاهنر تفسیر و تاول متن، گفتاری یا نوشتاری، ازنظر مولف (بابک احمدی) این تعریف، تعریف جامعی نیست دلائل مولف بر کامل نبودن تعریف:
1- نخستین دلیل بر جامع نبودن تعریف داده شده این است که ما نه فقط متون نوشتاری و گفتاری بلکه رفتارها (نگاهها) لحنهای متفاوت، اشارات، رویدادها را نیز تاویل میکنیم ودر صدد بر میآییم تامعنایی خاص را برای اینموارد قائل شویم.
2- در این تعریف کارکردهنر چندان واضح بیان نشده است این گونه تعاریف قاعدههایی نظمی را مطرح میکنند که اگر بگویم دست نیافتنی است بیراهه نرفتهایم.
3- در این تعریف، ما نمیتوانیم بین دو جنبهی مهم تاویل که شامل (توضیح معنا و انطباق معنا با شرایط مختلف) است تفاوتی قائل شویم.
پس از شناخت ضمنی (ضمنی) که نسبت به معنای لغوی هرمنوتیک و ایرادات وارده بر این معنا پیدا کردیم بجاست که کمی نسبت به پیدایش لفظ هرمنوتیک و خواستگاه، ان صحبت کنیم. شاید بتوان گفت که هرمنوتیک از واژه هرمس اقتباس شده است هرمس در فرهنگ یونان باستان از خدایانی است که وظیفه رساندن پیام خدایان را به یکدیگر به عهده داشت علاوه بر این به آدمیان نیز برای درک بهتر پیام خدایان و درک بهتر سخن آدمیان نسبت به هم کمک میکرد. پس تا حدودی برای ما مشخص میشود که هرمنوتیک جدای از تاویل نیست. وقتی که صحبت از مقوله تاویل می شود در ابتدا ما دچار این شبهه میشویم که تاویل کار دشواری نیست و تنها شرح و بسط چند نکته مرکزی در تاویل مد نظراست ولی اگر باغور بیشتری بر این مساله نظر کنیم در مییابیم که دایره تاویل بسیار گسترده است.
کلمات کلیدی:
تاویل
هرمنوتیک
نقش هرمنونتیک در فهم متون دینی
– تاریخچه هرمنوتیک
با توجه به اینکه گفته شد هرمنوتیک رشتههای دانایی انسان است پس شاید بتوان گفت هرمنوتیک رابطهای ناگسستنی با پیدایش تاریخ زبان وکلام دارد وارسطو در کتابش اخلاق نیکو ماخوس «حکمت عملی» را چنین تعبیر کرده است پس بنابراین شاید بتوان گفت که نمیتوانیم تاریخ مشخص را برای تاویل در نظر بگیریم. در جریان تاویل، بعضی از تاویل گران رامیبینیم که تاویل متنی را کردهاند که خود پدیدآورنده آن متن بودهاند یکی از این تاویل گران دانته بوده است دانته پس از سرودن سه قطعه شعر به تاویل آنها پرداخت او شعرها را «متن مقتدر اصلی» و تاویل را «متن همراه» خوانده است شاید بتوان گفت تاویل دانته تاویلی از متن است که بسی آسانتر از تاویل است.
فهرست مطالب
تعریف هرمنوتیک 1
2- تاریخچه هرمنوتیک 4
هرمنوتیک و شناخت. 6
هرمنوتیک مدرن: 8
هرمنوتیک هایدگر: 9
هرمنوتیک کادامر: 10
وحی گفتاری وهرمنوتیک متون دینی: 11
وحی گفتاری مجموعه افعال گفتاری خداوند 12
«فهم و تصمیم پذیری» 15
دیدگاه پساکانتی چیست؟ 16
دور فهم و ایمان در هرمنوتیک افعال گفتاری: 17
رابطه قصدگرایی و هرمنوتیک افعال گفتاری: 18
همخوانی هرمنوتیک افعال گفتاری با قصد گرایی معتدل: 19
فهم و چگونگی ارتباط آن با تفسیر: 20
پیش فهم و نقش آن در دریافت فهم معنی: 22
علایق و انتظارات 22
نقش تاریخ در فهم بهتر معنا: 23
تنقیح کامل پیش فهم ما عایق و انتظارات شرط اساس فهمیدن متن: 25
تفسیر قرآن و تقسیم بندیهای آن: 27
مراحل تفسیر: 29
پیش فهمهای اهل حدیث را شاعره: 31
بازسازی تفکر دینی: 35
گذر زمان و تحول مفاهیم مذهبی: 38
متون دینی وجهان بینی نقد تاریخی: 41
تعاریف اندیشه دینی و نقد 43
معنای اندیشهی دینی چیست؟ 44
اندیشهی دینی چگونه نقد میشود؟ 44
هدف ازنقد اندیشه ادینی: 45
رابطه وحی و عقل 46
مرحله دوم فهم عقل از خود: 47
مرحله سوم فهم عقل از خود 48
براداشت نهایی از مطالب بیان 48
منابع 51
قیمت فایل فقط 12,500 تومان
↓-↓
دسته: فقه، الهیات، معارف فرمت فایل: doc حجم فایل: 46 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 38 زبان عربی، زبان وحی و متون اسلامی مقدمه اگر به تاریخ اسلام و ادبیات منتج از آن نگاهی بیفکنیم در می یابیم که علمای و بزرگان و ادباء بزرگترین کتب مرجع علمی- دین- فقهی... را به زبان عربی نگاشته اند. و تمام احادیث و تفاسیری که مورد بررسی و شناخت بهترین ما قرار می گیرد...
دسته: تاریخ و ادبیات فرمت فایل: doc حجم فایل: 51 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 38 زبان عربی، زبان وحی و متون اسلامی مقدمه اگر به تاریخ اسلام و ادبیات منتج از آن نگاهی بیفکنیم در می یابیم که علمای و بزرگان و ادباء بزرگترین کتب مرجع علمی- دین- فقهی... را به زبان عربی نگاشته اند. و تمام احادیث و تفاسیری که مورد بررسی و شناخت بهترین ما قرار می گیرد...
دسته: فقه، الهیات، معارف فرمت فایل: doc حجم فایل: 43 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 22 رابطه اخلاق و عرفان چکیده: در این مقاله بر آن شدهایم تا رابطه اخلاق و عرفان را از دیدگاه استاد شهید مطهری بررسی کرده، به تبیین نگرشها وگرایشهای عرفانی او بپردازیم؛ چه اینکه استاد، عرفان را از نوع شناخت شهودی و مبتنی بر سیر و سلوک عملی دانسته تا انسانِ عارفِ سالک، از مرحله «فهمیدن»...
دسته: فقه، حقوق، الهیات فرمت فایل: doc حجم فایل: 197 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 110 پایان نامه کارشناسی ارشد رشته الهیات و معارف اسلامی با عنوان آزادی در سایه عبودیت چکیده: مجموعه حاضر با عنوان «آزادی در سایه عبودیت» می باشد. آزادی از مفاهیمی است که در ادبیات سیاسی رواج گسترده ای دارد و در قرون اخیر یکی از شایع ترین مفاهیم بوده است. مفهوم آزادی همچون مفاهیم حوزه علوم...