مقاله از تمام رشته های دانشگاهی

به اضافه مقالات تخصصی انگلیسی ایندکس شده در ISI

مقاله از تمام رشته های دانشگاهی

به اضافه مقالات تخصصی انگلیسی ایندکس شده در ISI

اجرای پروژه کایزن عملیاتی استان آذربایجان شرقی-1573

پایان نامه رشته مهندسی صنایع با عنوان اجرای پروژه کایزن عملیاتی استان آذربایجان شرقی

دسته: مدیریت

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 2692 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 125 پایان نامه رشته مهندسی صنایع با عنوان اجرای پروژه کایزن عملیاتی استان آذربایجان شرقی

چکیده:

در این پروژه که عنوان آن اجرای کایزن عملیاتی که نوعی پروژه ساماندهی در بهبود مستمر سازمان تلقی می گردد مباحث زیر مورد بررسی قرار گرفته است:

  1. در بخش اول آن در مورد تعاریف و مبانی اصل کایزن و فرایند و بهبود ها صحبت شده است.
  2. در بخش دوم ما رویکردی به اجرای دوره فشرده آموزشی کایزن و انتخاب فرایند و کارگروه‌ها اشاره می کنیم
  3. در بخش سوم نظام آراستگی (5S) برای اجرای پروژه کایزن در نظر گرفته شده
  4. در بخش چهارم ما یک سری ابزارهای بهبود با توجه به استراتژی سازمان مربوطه طراحی و در نظر گرفتیم که شامل استفاده از نمودارهای جریان فرایند ایجاد طوفان فکری و همچنین بررسی و تعیین روش گروه اسمی و تهیه نمودار پارتو و استفاده از نمودار استخوان ماهی برای بررسی و شناسایی ریشه مشکلات و عارضه یابی آنها در سازمان های مربوطه در نظر گرفته شده است و در نهایت با توجه به طرح های پیشنهادی بهبود به رفع مشکلات درون سازمانی و اصلاح آنها اقدام شده است.

کلمات کلیدی:

فرآیند

سازمان

کایزن عملیاتی

توسعه بهره‌ور‌ی

استان آذربایجان شرقی

مقدمه

دستاورد بالغ بر نیم قرن تجربه برنامه‌ریزی در امر توسعه و مواجهه با شرایط خطیر کنونی اقتصاد ایران بویژه روند نزولی بازده سرمایه‌گذاری در بخشهای مولد اقتصاد، در کنار حجم عظیم منابع انسانی، فیزیکی و مالی موجود، در سطح کشور و بالاخره روند جهانی شدن اقتصاد هر یک به نوعی و با منطق خاص خود نشان‌دهنده این واقعیت است که راه منحصر به فرد برای رویارویی فعال و ثمربخش با چالش‌های موجود، سامان‌دادن برنامه‌های کشور بر پایه اصول و موازین بهره‌وری است. برنامه‌هایی که در آن به جای اتخاذ رویکرد تزریق مستمر و فزاینده ارز و ریال، برکارآمد‌سازی نحوه استفاده از منابع تأکید می‌گردد.

بررسی مستندات و ادبیات توسعه در جهان حکایت از آن دارد که اساساً دو رویکرد اصلی برای افزایش تولید ناخالص ملی در یک کشور، بخش اقتصادی یا منطقه جغرافیایی وجود دارد:

– افزایش نهاده‌های تولید یا نیروی کار و سرمایه (Input-Driven Economies)

– افزایش بهره‌وری کل عوامل تولید (TFP) یا عوامل کیفی تولید از طریق اصلاح و نوسازی ساختارها و مدیریتها (Productivity – Driven Economies)

ناگفته نماند که ترکیب این رهیافت نیز با هم منافاتی نداشته، اما افزایش بهره‌وری کل عوامل تولید بدلیل تکیه کمتر بر عوامل تولید و تکیه بیشتر بر عوامل فکری و مدیریتی بیشتر مورد توجه قرارگرفته است. کشورهای صنعتی جهان و برخی از کشورهای در حال توسعه طی دو دهه گذشته تلاش کرده‌اند رشد اقتصادی خود را از افزایش بهره‌وری کل عوامل (TFP) تأمین کنند. به عنوان مثال طی دو دهه گذشته تولید ناخالص داخلی کشور ژاپن به طور متوسط سالانه 3/5 درصد رشد داشته است که از این میزان، سهم نیروی کار و موجودی سرمایه به ترتیب 19 و 28 درصد و سهم بهره‌وری کل عوامل 53 درصد بوده است. سهم رشد بهره‌وری کل عوامل در تولید ناخالص داخلی در کشورهای هند، کره جنوبی، سنگاپور، تایوان، مالزی و تایلند در دو دهه فوق به ترتیب 7/24، 5/44، 8/34، 7/32، 24 و 21 درصد بوده است.

این در حالیست که براساس بررسی بعمل آمده، بهره‌وری کل عوامل طی سه دهه گذشته نه تنها در رشد تولید ناخالص داخلی ایران نقشی نداشته است بلکه به عنوان عامل بازدارنده عمل کرده و موجب شده تا رشد نیروی کار و موجودی سرمایه ثابت نتواند به طور واقعی موجب افزایش تولید ناخالص داخلی شود. افزایش سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی در هر بخش و زیر بخش مربوطه، مستلزم افزایش شاخصهای بهره‌وری کار، سرمایه و کل عوامل تولید (TFP) می‌باشد. در ایران که بیش از 60 درصد اقتصاد آن دولتی است، نقش دولت در بهره‌وری ملی بی‌بدیل است. از طرف دیگر در ادبیات بهره‌وری بر این نکته تأکید شده است که پیش از آنکه سازمانهای اقتصادی در جهت ارتقاء بهره‌وری برنامه‌ریزی و اقدام نمایند، لازم است که سیستم‌ها و نظام‌های اجتماعی که دولت و سازمانهای دولتی بخشی از نظام اجتماعی کشور می‌باشند، بر روی روش‌ها و راهکارهای ارتقاء بهره‌وری برنامه ریزی و اقدام نمایند.

فهرست

مقدمه1

بخش اول: اصول و مبانی 2

1-مبانی نظری2

2-رویکرد های بهبود 3

3-تعریف فرآیند4

4-نگرش وظیفه گرا و فرآیند گرا به سازمان 4

بخش دوم: اجرای دوره فشرده آموزشی کایزن 6

1-انتخاب فرآیند6

2-تشکیل کارگروه11

3-کارگاه آموزشی کایزن عملیاتی 16

بخش سوم: نظام آراستگی (S5) 17

1-مقدمه17

2-تعریف هریک از مراحل 17

بخش چهارم: ابزارهای بهبود32

1-نمودار جریان فرایند 32

2-طوفان فکری62

3-روش گروه اسمی 70

4-نمودار پارتو76

5-نمودار علت و معلول (‌استخوان ماهی) 84

6-طرح بهبود99

7-دستاوردهای اصلاح فرایند116

منابع 123

قیمت فایل فقط 67,000 تومان

عبارت های کلیدی

  • پایان نامه رشته مهندسی صنایع با عنوان اجرای پروژه کایزن عملیاتی استان آذربایجان شرقی
  • فرآیند
  • سازمان
  • کایزن عملیاتی
  • توسعه بهره‌ور‌ی
  • استان آذربایجان شرقی
  • سیستم همکاری در فروش فایل
  • فروشگاه فایل
  • خرید پایان نامه رشته مهندسی صنایع
  • فروش پایان نامه رشته مهندسی صنایع

خرید فایل

مقالات مرتبط

↓-↓

استقرار کایزن عملیاتی در یک شرکت تولیدی-567

دسته: مدیریت فرمت فایل: doc حجم فایل: 40 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 9 استقرار کایزن عملیاتی در یک شرکت تولیدی چکیده: امروزه چالش بزرگ کشورهای درحال توسعه، بهره‌وری است و کشور ما نیز با درک این موضوع، چند سالی است که در پی یافتن راهی برای نهادینه کردن این مفهوم در جامعه صنعتی و سازمانی خویش است. چرخه‌های مدیریت بهره‌وری که با رویکرد کایزن عملیاتی در بخش عمده‌ای از سازمانها...

پاورپوینت و ارائه کامل کایزن عملیاتی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گیلان-4404

دسته: مدیریت فرمت فایل: ppt حجم فایل: 2664 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 44 پاورپوینت و ارائه کامل کایزن عملیاتی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گیلان نام واحد (گمبا): واحد تحول اداری سازمان مقدمه شما به عنوان کارکنان یک سازمان مهمترین و ارزشمندترین عناصر موجود در آن هستید و سامان داشتن محیط کار به شما بستگی دارد. دو سؤال زیر را در نظر بگیرید: • آیا می‌دانید که آنچه انجام...

پاورپوینت و ارائه کامل دوره آموزشی کایزن عملیاتی-1104

دسته: مدیریت فرمت فایل: ppt حجم فایل: 773 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 80 پاورپوینت و ارائه کامل دوره آموزشی کایزن عملیاتی مقدمه جهان سازمانی امروزی، جهانی پررقابت و پرچالش است؛ سرعت بالای تغییرات و بی‌ثباتی محیط، حیات سازمانها را دستخوش مخاطره و تهدید قرار داده است. در این میان، آنها که می‌خواهند ماندگاری خود را تضمین کنند و به بهبود جایگاه خود در بازار می‌اندیشند، ناگزیر به روی آوردن به...

بهبود مستمر با استفاده از تکنیک شرقی کایزن-4955

توضیحات: کتاب حاضر به تشریح عملیاتی می پردازد که اجرای موفقیت آمیز کایزن و نوآوری را در سازمان نشان داده ودر صورت استمرار این عملیات در جهت دستیابی به تعالی سازمانی این موفقیت را تضمین می کند. این الگو با هدف بهبود بهره وری، مدیریت انرژی، کاهش هزینه ها از طریق حذف ضایعات و فعالیتهای فاقد ارزش افزوده اجرا شده است.توضیحات: کتاب حاضر به تشریح عملیاتی می پردازد که اجرای...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد