مقاله از تمام رشته های دانشگاهی

به اضافه مقالات تخصصی انگلیسی ایندکس شده در ISI

مقاله از تمام رشته های دانشگاهی

به اضافه مقالات تخصصی انگلیسی ایندکس شده در ISI

فناوری اطلاعات در سیستم آموزش (پایان نامه فناوری اطلاعات)

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
عنوان کامل: پروژهبررسی فناوری اطلاعات در برنامه های آموزشی و بررسی روش های مؤثر کاربرد رایانه در ایجاد و رشد خلاقیت
فرمت فایل: فایل Word ورد 2007 یا 2003 (Docx یا Doc) قابل ویرایش
تعداد صفحات پروژه: 101
______________________________________________________
مقدمه
مهمترین علت عدم استفاده از رایانه و اینترنت در نظام آموزشی چیست؟

فرضیه های تحقیق
1. عدم آگاهی معلمین و دانش آموزان از کارآیی آموزشی رایانه و نحوه استفاده از آن.
2. عدم توجه کافی نظام آموزش و پرورش به این امر.
3. ترس از جایگزینی رایانه به جای معلمین و کمرنگ شدن نقش آنها.
4. عدم توانایی پرداخت هزینه های مربوط به آن.

روش تحقیق
بخشی از تحقیق به روش کتابخانه ای و بخش دیگر آن به روش پیمایشیانجام شده است.

هدف تحقیق
بررسی محدودیت های کاربرد صحیح رایانه و ارائه راهکارهای مناسب.

ضرورت و اهمیت تحقیق
ضرورت توسعه فن آوری اطلاعات و استفاده از اینترنت در آموزش و پرورش. رایانه ماشینی است که سرآمد فناوری عصر حاضر به شمار می آید. با توجه به پیچیدگی جهان امروز لازم است ما نیز فناوری خود را با پیشرفت های موجود هماهنگ کرده و آن را با نیازهای جامعه متناسب سازیم. نوکردن نخست باید از جایی آغاز شود که به آموزش دانش ها و مهارت ها جدید و یادگیری عمیق تر و سریعتر می انجامد. پیشرفت سریع دانش بشری در قرن حاضر، متنوع شدن نیازها، تحولات سریع فن آوری به ویژه در زمینه ارتباطات، تغییرات عمده ای را بر جهان گذاشته و خواهد گذاشت. استفاده از رایانه در انجام امور مختلف یک سازمان، ایجاد دولت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، ایجاد دانشگاه ها و مدارس مجازی همگی محصول گسترش اینترنت و به طورکلی فناوری اطلاعات است. امروزه اصطلاح فناوری اطلاعات به طور وسیعی در سطح جهان منتشر شده است که آن را علم و مهارت درباره همه جنبه های به کارگیری رایانه، ذخیره سازی داده ها و ارتباطات تعریف کرده اند. فناوری اطلاعات را می توان بخش فنی نظام اطلاعاتی دانست که شامل سخت افزار، نرم افزار، پایگاه های اطلاعاتی و شبکه های ارتباطی است.
      شاید اینترنت بزرگترین عامل تغییر فناوری، تغییر شکل بازرگانی، رسانه ها، سرگرمی ها و جامعه از راه های حیرت انگیز در طول تاریخ باشد اما تمامی این قدرت در حال حاضر بستگی به دگرگونی درآموزش و پرورش دارد. اینترنت امکان تحقق این هدف را که بتوانیم شرایط مناسب یادگیری را برای همه افراد کشور اعم از کودک، نوجوان و بزرگسال، زن و مرد فراهم سازیم به ما می دهد. واقعیت این است که میلیون ها نفر در جهان هنوز نمی توانند به اینترنت دسترسی داشته باشند و نمی دانند که چگونه شبکه جهانی دانش را در اختیار گیرند. آنان نمی دانند که چگونه اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورند، چگونه از آن استفاده کنند، چگونه آن را مبادله کنند و چگونه این اطلاعات را برای خود محفوظ نگهدارند. این افراد هم اکنون هم در معرض خطر هستند و برای رفع این مشکل آموزشی باید تدابیری اتخاذ شده و اقدام هایی انجام شود.
      به کارگیری فناوری اطلاعات و اینترنت و استفاده از امکانات رسانه های صوتی، تصویری و گرافیکی آن شرایط مناسبی را برای یادگیری و درک و فهم بیشتر تدریس معلمان فراهم می سازد. در واقع اینترنت راه های متنوعی را پیش روی فراگیران و معلمان می گذارد تا با تنوع بیشتری یاد گیرند و یاد دهند. استفاده از اینترنت باعث مشارکت و فعالیت افراد می شود نه انفعال آنها و امکان تعامل و ارتباط فراگیران را میسر می سازد. ارتقاء کیفیت آموزش از طریق شبکه و اینترنت یکی از انتظاراتی است که از فناوری اطلاعات می رود. یک سؤال مهم این است که آیا یادگیری از طریق رایانه و اینترنت به اندازه سایر شیوه های یادگیری اثر بخش است؟ نتایج تحقیقات اخیر در مورد اثر بخشی یادگیری از راه دور حاکی از آن است که این شیوه می تواند در یادگیری اثربخش باشد به شرط این که بر کیفیت آن نظارت شود. یکی دیگر از کارکردهای اینترنت شناخت فرهنگ ملل، شناخت تفاوت ها و تشابهات فرهنگی و دلایل این تفاوت ها و تشابهات است. افزایش انگیزه یادگیرندگان، فعال کردن یادگیرندگان از طریق درگیر کردن آنها با محتوای برنامه درسی و نیز کاهش هزینه های آموزشی در درازمدت از دیگر اثرات استفاده از فناوری اطلاعات در نظام آموزشی است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد