تاثیر کاربرد سیلیسیوم و پتاسیم در تعدیل اثرات شوری خاک کشت شده با سه رقم گندم
چکیده:
شوری خاک کاهش قابل ملاحظهی عملکرد و کیفیت محصول گندم را به دنبال دارد. در حالی که مصرف سیلیسیوم و پتاسیم میتواند این پیامدهای نامطلوب را در گیاه مذکور تا حد زیادی تعدیل نماید. این پژوهش در قالب یک آزمایش گلخانهای و یک مطالعه آزمایشگاهی، با هدف بررسی اثر سطوح شوری بر مؤلفههای جوانهزنی و تأثیر کاربرد سیلیسیوم و پتاسیم بر افزایش تحمل به شوری در گندم در مرکز تحقیقات آب و خاک استان آذربایجانشرقی به اجرا درآمد. مطالعهی آزمایشگاهی به منظور بررسی آثار تنش شوری ناشی از کلریدسدیم بر مؤلفههای جوانهزنی، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، با سه تکرار و دو فاکتور شامل سه رقم گندم (اروم، الوند و میهن) و شوری (شاهد، 4، 8، 12 و 16 دسیزیمنس بر متر) و مطالعه گلخانهای نیز به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و سه فاکتور شامل شوری (شاهد، 4 و 12 دسیزیمنس بر متر)، سیلیسیوم (شاهد، 2 و 4 میلیگرم بر گرم خاک خشک) و پتاسیم (شاهد، 2، 4 و 6 میلیگرم بر گرم خاک خشک) انجام شد. نتایج حاصل از مطالعهی آزمایشگاهی نشان داد که سطوح مختلف شوری اثر معنیداری بر سرعت و درصد جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه، وزن ریشهچه و وزن ساقهچه در پایان مرحلهی جوانهزنی داشتند. و تفاوت هایی بین ارقام از نظر همه صفات مورد مطالعه ملاحظه گردید. بالاترین میزان هر یک از صفات نظیر سرعت و درصد جوانهزنی، طول ریشهچه، طول ساقهچه، وزن ریشهچه و وزن ساقهچه، متعلق به تیمار شاهد و کمترین آن متعلق به تیمار شوری 16 دسیزیمنس بر متر بود. با افزایش تنش شوری کلیۀ مؤلفههای جوانهزنی در تمام ارقام گندم کاهش یافت ولی این روند کاهش در رقم اروم آهستهتر و در رقم میهن روند سریعتری داشت. نتایج آزمایش گلخانهای نیز نشان داد که افزایش شوری خاک منجر به کاهش معنیدار وزن خشک بخش هوایی، عملکرد دانه، وزن هزار دانه، طول سنبله، محتوی نسبی آب برگ، مقدار کلروفیل، تعداد پنجه، سطح برگ، شاخص برداشت، غلظت پتاسیم، غلظت سیلیسیوم و نسبت پتاسیم به سدیم شد. از سوی دیگر مقدار پرولین و میزان سدیم در بخش هوایی گندم تحت تنش شوری افزایش یافت. کاربرد همزمان سیلیسیوم و پتاسیم اثر معنیداری بر مقدار پرولین، عملکرد دانه، وزن هزار دانه، طول سنبله و میزان کلروفیل نداشت. مقایسه میانگین ها نشان داد، بهترین میزان مصرف سیلیسیوم و پتاسیم در تعدیل اثرهای نامطلوب شوری در گندم 2 میلیگرم بر گرم خاک خشک است.
↓-↓
دسته: علوم کشاورزی و منابع طبیعی فرمت فایل: doc حجم فایل: 769 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 169 پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته زراعت با عنوان اثر سطوح مختلف آبیاری و تراکمهای متفاوت بذر بر عملکرد و شاخصهای فیزیولوژیکی رشد گندم دوروم چکیده این تحقیق در سال زراعی 90-1389 به منظور تعیین بهترین و مناسبترین تراکم بوته گیاه گندم دوروم در شرایط آبیاری معمولی و نیز سطوح تنش خشکی در...
دسته: کشاورزی و زراعت فرمت فایل: doc حجم فایل: 58 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 60 مقاله کامل پسته مقدمه: یکی از ویژگیهای مناطق پسته خیز کشور شور بودن آب و خاک است. دربیشتر مناطق به علت بالا بودن غلظت نمک، قشری از املاح، سطح خاک و یا لایه های زیرین را فرا گرفته با هر بار آبیاری در این مناطق حتی با شیرین ترین آبها مقداری نمک به خاک افزوده...
این پروژه از دو منبع متفاوت می باشد که هرکدام در یک فایل ذخیره شده اند و در مجموعه 2 مقاله با یک موضوع و منابع متفاوت محصوب می شوند.پروژه شامل موارد زیر می باشد که به صورت مفصل توضیح داده شده اند: ترکیبات شیمیاییخصوصیات گیاه گندم میوه گندم آب و هوای مناسب برای رشد گندم انواع گندم گندم بهاره گندم پاییزه شرایط مناسب برای رشد گندم آفات و بیماریهای...
عنوان انگلیسی مقاله: IMPACT OF CROP AND WEED DENSITIES ON COMPETITION BETWEEN WHEAT AND SILYBUM MARIANUM GAERTN عنوان فارسی مقاله: تأثیر تراکم علف هرز و دانه بر رقابت بین گندم و گیاه شیر تیغک رطوبت پسند (خار مریم). دسته: زیست شناسی فرمت فایل ترجمه شده: WORD (قابل ویرایش) تعداد صفحات فایل ترجمه شده: ١٢ جهت دانلود رایگان نسخه انگلیسی این مقاله اینجا کلیک نمایید خرید ترجمه مقاله چکیده ترجمه: آزمایشات...