مقدمهذرت (Zea mays) یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان (گرامینه) است. ذرت نوعی گیاه علفی یک ساله است که با تئوسنت (Teosinte) و تریپساکوم (Tripsacum spp) خویشاوند است.
تاریخچهتولیدکنندگان: کشورهای عمده تولید کننده ذرت عبارتند از: ایالات متحده آمریکا، اروپای شرقی (به ویژه یوگسلاوی و رومانی)، روسیه، ایتالیا، جلگه های شمالی چین، شمال شرقی آرژانتین، جنوب شرق برزیل و آفریقای جنوبی، ایالات متحده آمریکا و آرژانتین بزرگترین کشورهای صادرکننده و ژاپن و اروپای غربی، بزرگترین واردکنندگان این غله به حساب می آیند.
مشخصات گیاه شناسیالف) ریشه1. ریشه های بذری
2. ریشه های تاجی یا ثانویه
3. ریشه های هوایی یا نگهدارنده
ب) ساقهساقه ذرت مانند سایر غلات بند بند و گره دار، تو خالی و استوانه ای بوده و طولش بسته به رقم ممکن است از 30 سانتی متر تا 7/5 متر و
قطرش از 1/3 تا 5 سانتی متر تغییر کند.